”Svårt att bryta idealet om kärnfamiljen”

Tre helt vanliga polymänniskor

En annan höjdpunkt på RFSU:s Polydagen var samtalet med Annika, Mattias och Daniel, som lever i en polyrelation

Annika och Mattias är gifta sedan sex år tillbaka och har två gemensamma barn. Annika har också en kärleksrelation med Daniel sedan fyra år tillbaka. Alla tre är något över 30 år och har stabila medelklassyrken. Mattias och Daniel har också relationer vid sidan av sin relation till Annika.

De berättade öppet om hur det kom sig att de blivit flera i sin relation, om hur svartsjuka kan hanteras, vad respektive familjer känner till , och om de tre främst är individer eller ser sig som en grupp.

viaSvårt att bryta idealet om kärnfamiljen.

Kom igen nu RFSU!? Det här ju jätteäckligt! Varför vill man ha det såhär? Det låter ju som att det här är bäddat för trasiga själar och sårade hjärtan…

Varför är det så farligt att älska en person och varför är kärnfamiljen ett sånt stort problem för RFSU?

2 Comments

  • oaksofmamre

    Tack för kommentaren! Äntligen en reaktion! Jag hade hoppats på att någon skulle se detta inlägg. (

    Vad är det som är fördomsfullt med att jag tycker det är ”äckligt” med polygami? Är inte det bara en åsikt? Eller får man inte tycka olika i Sverige?
    Om jag inte gillar inlagd sill, har jag en fördom då? Eller om jag inte gillar julafton. Om jag inte gillar Moderaterna eller Vänsterpartiet? Fördomar?
    Är jag fördomsfull när jag tycker att Pridefestivalen går för långt i nakna bröst och rumpor?

    Nåväl, det är väl så samhället ser ut idag. Man får tycka olika, OM man tycker ungefär samma sak. Annars är man fördomsfull.

    Jag har följt ganska mycket debatter om t.ex kärnfamiljen och den ska enligt en del av dess motståndare till varje pris monteras ned. Uttryckligen har jag hört detta. ”Kärnfamiljen måste monteras ned”
    eftersom den på något sätt utgör en fara. (Vad denna fara består av har jag fortfarande inte förstått)

    Tydligen är det helt ok att ha dessa ”anitkärnfamiljsåsikter” utan att för den skull vara fördomsfull? Det finns ingen vetenskap som styrker att kärnfamiljen, eller att polygamistfamiljen för den delen, skulle utgöra någon större fara. Alltså bygger alltsammans bara på fria åsikter och känslor och inte på vetenskapliga fakta.

    Bägge parter bygger alltså sina åsikter på känslor.

    Har jag gjort mig skyldig till något brott?

  • nathaliestankar

    Äckligt?
    Du var rätt fördomsfull.

    RFSU har inga problem med en kärnfamilj men de fokuserar mer på tbh personer för de behöver mer stöd och andra former av familjer som inte är lika vanliga än idag.

    Bara för att du inte vill ha det så där så behöver du inte fördöma det.

 




XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>



Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu